Osto-opas – suunnittele oma ulkokeittiö!

Tervetuloa osto-oppaaseemme. Osto-oppaassa kerromme selkeästi erityyppisten ulkokeittiöiden erot sekä mitä sinun tule huomioida ennen ulkokeittiön ostamista. Saat oppaasta myös vinkkejä, jotka helpottavat juuri sinulle sopivan ulkokeittiön valitsemista.
Toivomme tämän oppaan tekevän ulkokeittiöprosessistasi mahdollisimman sujuvan riippumatta siitä, missä vaiheessa unelmiesi ulkokeittiön suunnittelua olet, onko sinulla jo tietty ulkokeittiö mielessäsi vai oletko vasta päättänyt hankkia ulkokeittiön. Jos sinulla on tämän oppaan lukemisen jälkeen kysymyksiä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme! Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.

7 tärkeää asiaa, kun ostat ulkokeittiön

Miten päästä alkuun? Ulkokeittiön suunnittelu voi tuntua aluksi loputtomalta urakalta. Sen vuoksi on hyvä lähteä liikkeelle perusasioista. Lue aluksi seitsemän tärkeintä vinkkiämme, jotka sinun kannattaa huomioida ennen ulkokeittiön ostamista:

1. Suunnittele! Suunnittelu on kaiken A ja O ja erityisesti ulkokeittiön rakentamisessa. Kysy itseltäsi ensin keskeisimmät kysymykset: mikä on pihakeittiön käyttötarkoitus, mitä toimintoja haluat siihen ja minne keittiö sijoitetaan. Voit lukea lisää ulkokeittiön sijoittamisesta oppaastamme Ulkokeittiön rakentaminen.


2. Päätä, minkä tyyppisen ulkokeittiön haluat. Haluatko rakentaa perustan itse ja käyttää upotettavia ulkokeittiöratkaisuja? Vai haluatko valmiin kotiisi toimitettavan ulkokeittiön, joka on heti käyttövalmis? Lue lisää eri ratkaisuista alempaa.

3. Materiaalien valinta – valitse ulkokeittiö, joka on valmistettu ulkokäyttöä kestävistä materiaaleista. Varmista myös, että keittiön osat on valmistettu soveltuvasta materiaalista. Jotkut toimijat myyvät kesäkeittiöitä, joissa ruuvien ja liitosten teräksen laatu ei ole kestävää. Tällöin nämä osat pääsevät ruostumaan.


4. Grilli on pihakeittiön sydän. Käytä siis aikaa sopivan grillin valitsemiseen, jotta se vastaa varmasti toiveitasi ja tarpeitasi. Kaasugrilli, hiiligrilli tai kamado? Sinä päätät!


5. Työtila on tärkeässä osassa, jos haluat valmistaa aterian alusta loppuun ulkona. Varmista, että ulkokeittiö vastaa tarpeitasi.


6. Suunnitteletko sähkön ja juoksevan veden hankintaa? Jos et suunnittele sijoittavasi kesäkeittiötä talosi yhteyteen, ota yhteyttä valtuutettuun putki- tai sähköasentajaan!


7. Suojaa ulkokeittiö huonolta säältä, erityisesti talvella. Hanki laadukas suojus, joka kestää sekä sadetta että tuulta. Voit myös valita vapaasti seisovan ulkokeittiön, joka on helppo rullata autotalliin talvikuukausien ajaksi.Jos haluat tietää enemmän ulkokeittiön rakentamisesta, löydät apua kohdasta Ulkokeittiön rakentaminen. Mikäli sinulla on kysyttävää tai olet epävarma jostakin, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, niin me autamme sinua!

Millainen ulkokeittiö on oikea juuri sinulle?

Kun kevät kolkuttaa ovella ja on aika käynnistää grillikausi, miksei koko keittiö voisi muuttaa samalla ulos? Ruoanlaitto on monille miellyttävä lepotauko arjesta. Kuumassa keittiössä seisominen ei ole kuitenkaan kovin houkuttelevaa, kun muut perheenjäsenet nauttivat hienosta säästä ja loikoilevat pihalla – tällöin ulkokeittiö on täydellinen ratkaisu!

Kun päätös ulkokeittiön hankkimisesta on tehty, miten sitten löydät sinulle parhaiten sopivan ratkaisun? Kesäkeittiön voi rakentaa monella eri tavalla, ja se voidaan räätälöidä juuri sinun tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Meillä on kahdentyyppisiä ulkokeittiöitä: upotettavia ja vapaasti seisovia moduuleja.

Upotettava ulkokeittiö


Jos haluat rakentaa ulkokeittiön alusta asti itse, sinun kannattaa suunnata katseesi upotettaviin ulkokeittiöihin. Tällöin voit suunnitella keittiön perustan itse ja valita materiaalit oman makusi mukaan. Ulkokeittiöön rakennettavat tuotteet löydät sen sijaan meiltä, ja voit tehdä keittiöstäsi juuri niin yksinkertaisen tai varustellun kuin haluat.

Pihakeittiön klassinen perusta koostuu grillistä, sivupolttimesta (lisukkeiden keittämistä tai paistamista varten) ja yhdestä tai useammasta säilytyskaapista. Huomaa: Muista ostaa myös ilmanvaihtosäleikkö, sillä ilmanvaihto on ehdoton vaatimus upotettavassa ulkokeittiössä. Jos haluat lisätä ulkokeittiöösi myös muita ominaisuuksia, vaihtoehtoja on runsaasti. Lue lisää erilaisista upotettavista ulkokeittiöistä.

Vapaasti seisova ulkokeittiö


apaasti seisova ulkokeittiö on hyvä valinta silloin, kun haluat hankkia valmiin moduuliratkaisun, joka on heti käyttövalmis! Moduuliratkaisu on joustava, ja se voidaan koota, purkaa tai vaihtaa uuteen. Ulkokeittiö rakennetaan joustavasti valitsemalla tarpeita vastaavat moduulit.

Meillä on myös valmiita moduulipaketteja, joista saa koottua unelmien kesäkeittiön helposti. Kaikki moduuliratkaisut ovat pyörien päällä, jotta ulkokeittiön voi rullata ulos tai sisään koska tahansa. Lue lisää erilaisista vapaasti seisovista ulkokeittiöpaketeistamme.

Suunnittele ulkokeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön
Suunnittele ulkokeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön
Onko lopputuloksen kuvitteleminen hankalaa tai oletko epävarma siitä, mikä ulkokeittiö sopii juuri sinun pihallesi? Ei hätää! Hyödynnä suunnitteluun tarkoitettua 3D-työkaluamme, jolla voit visualisoida, suunnitella ja rakentaa pihakeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön kaikessa rauhassa. Kätevää ja yksinkertaista – voit itse valita ja koota moduulit ja toiminnot tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Aloita ulkokeittiösi suunnittelu nyt 3D-työkalulla.

Ulkokeittiön eri osat

Valitsitpa sitten minkä ulkokeittiötyypin hyvänsä, siinä on oltava eri toimintoja, osia ja lisätarvikkeita. Napsauttamalla pääset suoraan alasivuillemme, joista löydät nämä tuotteet.

Kysymyksiä ja vastauksia / UKK


Minkä merkin minun tulisi valita?
Kun olet päättänyt ulkokeittiön tyypistä, sinun on valittava toimittaja. Tarjoamme vapaasti seisovalle ulkokeittiölle eri hintaluokan ratkaisuja Myoutdoorkitcheniltä ja ruotsalaiselta Skeldervikilta. Jos olet kiinnostunut sisäänrakennetusta ulkokeittiöstä: löydät huippuluokan ratkaisuja Myoutdoorkitchen Built-in-sarjasta. Valikoimastamme löydät ulkokeittiöitä vain toimittajilta, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta alalta, ja jotka takaavat kestävät ulkokeittiöt kulutusta kestävistä materiaaleista. Lue lisää eri tavaramerkeistämme, ja miten ne eroavat toisistaan verkkosivustoltamme.

Millaisia materiaaleja ulkokeittiöön kannattaa valita?
Päätät itse materiaalin valinnasta, kunhan varmistat, että ulkokeittiöösi valitut tuotteet on valmistettu kestävästä materiaalista. Sen vuoksi suurin osa tuotteistamme on valmistettu ruostumattomasta 304 SS -teräksestä. 304 SS -teräs on hyväksytty kosketuksiin elintarvikkeiden kanssa, ja se on paras materiaalivalinta ulkokeittiöihin, koska se ei ruostu hyvin hoidettuna. Se kestää makeaa vettä sekä jopa 925 asteen kuumuutta. Se ei myöskään ole magneettinen, minkä vuoksi se ei kerää likaa tai hiukkasia ja se on helppo pitää puhtaana – ihanteellista keittiökäyttöön ja ympäristöön, joissa hygieniavaatimukset ovat korkeat. Lue lisää ulkokeittiöiden teräsoppaastamme.

Minne ulkokeittiö tulisi sijoittaa?
Minne ulkokeittiö tulisi sijoittaa? Ulkokeittiön oikeaan sijoitteluun on tärkeää kiinnittää huomiota. Pihakeittiö tulisi sijoittaa siten, että sähkön ja veden saanti on helppoa. Se kannattaa myös sijoittaa suhteellisen tuulettomaan paikkaan. Näin voit välttämään turhat vahingot tuulisena päivänä. Voit lukea lisää ulkokeittiön sijoittamisesta oppaastamme Ulkokeittiön rakentaminen.