Osto-opas – suunnittele oma pihakeittiö

Tervetuloa osto-oppaaseemme. Osto-oppaassa kerromme selkeästi erityyppisten pihakeittiöiden erot, sekä mitä tule huomioida ennen pihakeittiön hankkimista. Saat oppaasta myös vinkkejä, jotka helpottavat sopivan pihakeittiön valitsemista.
Toivomme tämän oppaan tekevän pihakeittiö hankinnasta mahdollisimman sujuvan riippumatta siitä, missä vaiheessa unelmiesi pihakeittiön suunnittelua olet. Jos sinulla on tämän oppaan lukemisen jälkeen kysymyksiä, olet tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme!

7 tärkeää asiaa, kun harkitset pihakeittiön hankkimista

Miten pääset alkuun pihakeittiön suunnittelussa. Sunnittelu voi aluksi tuntua loputtomalta urakalta. Tästä syystä suosittelemme että perehdyt ensin perusasioihin. Lue aluksi seitsemän tärkeintä vinkkiämme, jotka sinun kannattaa huomioida ennen pihakeittiön hankkimista:

1. Suunnittele Suunnittelu on tärkeintä, erityisesti pihakeittiön rakentamisessa. Pyri vastaamaan kysymyksiin: mikä on pihakeittiön käyttötarkoitus, mitä toimintoja haluat ja minne pihakeittiö sijoitetaan. Voit lukea lisää pihakeittiön sijoittamisesta oppaastamme Pihakeittiön rakentaminen.


2. Päätä, minkä tyyppisen pihakeittiön haluat. Haluatko rakentaa pohjan ja rungon itse ja käyttää upotettavia pihakeittiö ratkaisuja? Vai haluatko valmiin kotiisi toimitettavan pihakeittiön, joka on heti käyttövalmis? Lue lisää eri ratkaisuista alempaa.

3. Materiaalien valinta – valitse pihakeittiö, joka on valmistettu ulkokäyttöä kestävistä materiaaleista. Varmista myös, että keittiön osat on valmistettu soveltuvasta materiaalista. Jotkut toimijat myyvät kesäkeittiöitä, joissa ruuvien ja liitosten teräksen laatu ei ole ilmastoa kestävää. Tällöin osat pääsevät ruostumaan.


4. Grilli on pihakeittiön sydän. Käytä siis aikaa sopivan grillin valitsemiseen, jotta se varmasti vastaa toiveita ja tarpeitasi. Kaasugrilli, hiiligrilli tai kamado?


5. Työtila on tärkeässä osassa, jos haluat valmistaa aterian alusta asti pihalla. Varmista, että pihakeittiö vastaa tarpeitasi.


6. Suunnitteletko sähkön ja juoksevan veden liittämistä? Jos et suunnittele sijoittavasi kesäkeittiötä talosi yhteyteen suosittelemme että olette yhteydessä valtuutettuun putki- tai sähköasentajaan.


7. Suojaa pihakeittiö säältä, erityisesti talvella. Hanki laadukas suoja, joka kestää sekä sadetta että tuulta. Voit myös valita vapaasti seisovan pihakeittiön, joka on helppo siirtää autotalliin talvisäilytystä varten.Jos tarvitset lisää tietoa pihakeittiön rakentamisesta, löydät apua kohdasta Pihakeittiön rakentaminen. Mikäli sinulla on muuta kysyttävää tai olet epävarma, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme,

Millaisen pihakeittiö valitsisin?

Kun grillikausi alkaa, miksei koko keittiö voisi muuttaa samalla pihalle? Ruoanlaitto on monille miellyttävä tauko arjesta. Kuumassa keittiössä seisominen ei ole kuitenkaan kovin houkuttelevaa, kun muut perheenjäsenet nauttivat hienosta säästä ja loikoilevat auringossa. Tällöin pihakeittiö on täydellinen ratkaisu.

Kun päätös pihakeittiön hankkinnasta on tehty, miten sitten löydät parhaiten soveltuvan ratkaisun? Pihakeittiö voi rakentaa monella eri tavalla, ja se voidaan räätälöidä juuri tarpeitesi ja toiveitesi mukaan. Valikoimstamme löydät kahdentyyppisiä pihakeittiöitä: upotettavia ja vapaasti seisovilla moduuleilla.

Upotettava pihakeittiö


Jos haluat rakentaa pihakeittiön alusta asti itse, kannattaa suunnata katse upotettaviin pihakeittiöihin. Tällöin voit suunnitella keittiön perustan itse ja valita materiaalit oman makusi mukaan. Pihakeittiöön lisättävät tuotteet löydät sen sijaan valikoimastamme, ja voit tehdä keittiöstäsi juuri niin yksinkertaisen tai varustellun kuin haluat.

Pihakeittiö koostuu yleensä grillistä, sivupolttimesta (lisukkeiden keittämistä tai paistamista varten) ja yhdestä tai useammasta säilytyskaapista. Huom! Muista hankkia myös ilmanvaihtoritilä, sillä ilmanvaihto on ehdoton vaatimus upotettavassa ulkokeittiössä. Jos haluat lisätä pihakeittiöösi myös muita ominaisuuksia, vaihtoehtoja on runsaasti. Lue lisää erilaisista upotettavista pihakeittiöistä.

Vapaasti seisova pihakeittiö


Vapaasti seisova pihakeittiö on hyvä valinta silloin, kun haluat hankkia valmiin moduuliratkaisun, joka on heti käyttövalmis. Moduuliratkaisu on joustava, ja se voidaan koota, purkaa tai uudelleen soveltaa. Pihakeittiö rakennetaan joustavasti valitsemalla tarpeita vastaavat moduulit.

Meillä on myös valmiita moduulipaketteja, joista saa koottua unelmien kesäkeittiön helposti. Kaikki moduuliratkaisut ovat pyörien päällä, jotta pihakeittiö voidaan siirtää tarpeen tullen. Lue lisää erilaisista vapaasti seisovista pihakeittiö paketeistamme.

Suunnittele pihakeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön
Suunnittele pihakeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön
Jos lopputuloksen hahmottaminen on hankalaa tai olet epävarma siitä, mikä pihakeittiö sopii pihallesi? Hyödynnä suunnitteluun tarkoitettua 3D-työkaluamme, jolla voit visualisoida, suunnitella ja rakentaa pihakeittiösi oikeaan puutarhaympäristöön. Valitset itse moduulit ja toiminnot tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Aloita pihakeittiösi suunnittelu 3D-työkalulla.

Pihakeittiön eri osat

Valitsitpa sitten minkä pihakeittiö mallin tahansa, siihen voi lisätä eri toimintoja, osia ja lisätarvikkeita. Painamalla jokaista kategoriaa pääset suoraan alasivuille josta löydät tuotteet.

Kysymyksiä ja vastauksia / UKK


Minkä merkinen tuotte tulisi valita?
Kun olet päättänyt pihakeittiön mallin, on seuraavaksi valittava toimittaja. Tarjoamme vapaasti seisovalle pihakeittiölle eri hintaluokan ratkaisuja Myoutdoorkitcheniltä ja ruotsalaiselta Skeldervikilta. Jos olet kiinnostunut sisäänrakennetusta pihakeittiöstä: löydät huippuluokan ratkaisuja Myoutdoorkitchen Built-in-sarjasta. Valikoimastamme löydät vain pihakeittiöitä toimittajilta, joilla on kokemusta ja asiantuntemusta alalta, ja jotka takaavat kulutusta kestävät pihakeittiöt. Lue lisää eri tavaramerkeistämme, ja miten ne eroavat toisistaan kotisivultamme.

Millaisia materiaaleja pihakeittiöön kannattaisi valita?
Päätät itse materiaalin valinnasta, mutta muista varmistaa, että pihakeittiöösi valitut tuotteet on valmistettu ilmastoa kestävästä materiaalista. Sen vuoksi suurin osa tuotteistamme on valmistettu ruostumattomasta 304 SS -teräksestä. 304 SS -teräs on hyväksytty elintarvikkeiden käsittelyyn, ja se on paras materiaalivalinta pihakeittiöihin, koska se ei ruostu hyvin hoidettuna. Teräs kestää vettä sekä jopa 925 asteen kuumuutta. Teräs ei myöskään ole magneettinen, minkä vuoksi se ei kerää likaa tai hiukkasia, helpottaen puhtaanapidon. Lue lisää pihakeittiöiden teräsoppaastamme.

Minne pihakeittiö tulisi sijoittaa?
Minne pihakeittiö tulisi sijoittaa? Pihakeittiön sijoitteluun on tärkeää kiinnittää huomiota. Pihakeittiö tulisi sijoittaa siten, että sähkön ja veden saanti on helppoa. Se kannattaa myös sijoittaa suhteellisen tuulettomaan paikkaan. Näin voit välttämään turhat vahingot tuulisenakin päivänä. Voit lukea lisää pihakeittiön sijoittamisesta oppaastamme pihakeittiön rakentaminen.