Teräsopas - Oikea terästyyppi ruostumattomasta teräksestä valmistettuun ulkokeittiöön

Koska ulkokeittiöt sijoitetaan juuri ulkotiloihin, materiaalien valinta on sitäkin tärkeämpää. Useimmat ulkokeittiöt on valmistettu ruostumattomasta teräksestä (stainless steel), joka ruostuu vähemmän kuin muut terästyypit, kuten hiiliteräs. Kun ostat ulkokeittiön, on tärkeää tietää, millaisesta teräksestä se on valmistettu. Eri ruostumattoman teräksen tyypit eroavat toisistaan kromipitoisuuden ja muiden seosaineiden mukaan. Seos puolestaan vaikuttaa eri teräslajien ruosteenkestävyyteen.

Erilaiset ruostumattoman teräksen tyypit

Useimmat markkinoilla olevat ruostumattomasta teräksestä valmistetut ulkokeittiöt on valmistettu 430 SS -teräksestä, joka soveltuu ulkokäyttöön, kestää jonkin verran ruostumista ja on lompakkoystävällinen vaihtoehto. uurin osa ulkokeittiöistämme on valmistettu 304 SS -teräksestä, joka kestää paremmin ruostetta ja on pitkäikäisempi. Tämä johtuu siitä, että teräksessä on noin 10 prosenttia nikkeliä - suhteellisen kallista ainetta, joka tekee ruostumattomasta teräksestä 304 SS hieman kalliimpaa kuin ruostumattomasta teräksestä 430 SS, mutta parantaa sen laatua huomattavasti.

Miksi valita 304 SS teräksestä valmistettu ulkokeittiö?

• Pidempi käyttöikä ja parempi laatu kuin muilla terästyypeillä

• Ei-magneettinen - ei vedä puoleensa likaa ja hiukkasia ja on helppo puhdistaa

• Helpompi huoltaa kuin esim. 430 SS-teräs, joka voi ruostua muutamassa kuukaudessa, jos sitä ei hoideta kunnolla

• Kestää säätä ja viiniä

• Parempi ruosteen- ja korroosionkestävyys kuin muilla terästyypeillä

• Hyväksytty elintarvikekäyttöön

• Kestää jopa 925 asteen lämpötilan


Muista! Mikään terästyyppi ei ole täysin immuuni ruostumiselle. Valitsitpa minkälaisen teräksen tahansa, on tärkeää, että ulkokeittiöstä pidetään hyvää huolta. Lue lisää ulkokeittiön parhaasta hoidosta hoito-oppaastamme.