Teräsopas - Oikea terästyyppi ruostumattomasta teräksestä valmistettuun pihakeittiöön

Koska pihakeittiöt sijoitetaan ulkotiloihin, materiaalien valinta on tärkeää. Useimmat pihakeittiöt on valmistettu ruostumattomasta teräksestä (stainless steel), joka ruostuu vähemmän kuin muut terästyypit, kuten hiiliteräs. Kun ostat pihakeittiön, on tärkeää tietää, millaisesta teräksestä tuote on valmistettu. Eri ruostumattoman teräksen tyypit eroavat toisistaan kromipitoisuuden ja muiden seosaineiden mukaan. Seos puolestaan vaikuttaa eri teräslajien ruosteenkestävyyteen.

Erilaiset ruostumattoman teräksen tyypit

Useimmat markkinoilla olevat ruostumattomasta teräksestä valmistetut pihakeittiöt on valmistettu 430 SS -teräksestä, joka soveltuu ulkokäyttöön, kestää jonkin verran ruostumista ja on edullinen vaihtoehto. uurin osa pihakeittiöistämme on valmistettu 304 SS -teräksestä, joka kestää paremmin ruostetta ja on pitkäikäisempi. Tämä johtuen siitä, että teräksessä on noin 10 prosenttia nikkeliä - suhteellisen kallista ainetta, joka tekee ruostumattomasta teräksestä 304 SS hieman kalliimpaa kuin ruostumattomasta teräksestä 430 SS, mutta parantaa sen laatua huomattavasti.

Miksi tulisi valita 304 SS teräksestä valmistettu pihakeittiö?

• Pidempi käyttöikä ja parempi laatu kuin muilla terästyypeillä

• Teräs ei ole magneettinen - se ei vedä puoleensa likaa ja hiukkasia ja on helppo puhdistaa

• Helpompi huoltaa kuin esim. 430 SS-teräs, joka voi ruostua muutamassa kuukaudessa, jos sitä ei hoideta kunnolla

• Kestää säätä ja ilmastoa

• Parempi ruosteen- ja korroosion kestävyys kuin muilla terästyypeillä

• Hyväksytty elintarvikekäyttöön

• Kestää jopa 925 asteen lämpötilan


Muista! Mikään terästyyppi ei ole täysin immuuni ruostumiselle. Valitsitpa minkälaisen teräksen tahansa, on tärkeää, että pihakeittiöstä pidetään hyvää huolta. Lue lisää pihakeittiön hoidosta hoito-oppaastamme.